بررسی تفاوت های پمپ کف کش و پمپ لجن کش

بررسی تفاوت های پمپ کف کش و پمپ لجن کش

بررسی تفاوت های پمپ کف کش و پمپ لجن کش

پمپ کف کش چیست و چه کاری انجام می دهد؟

پمپ کف کش یک دستگاه مکانیکی است که آب را با مکش به مکان های مورد نظر منتقل می کند، برای راه اندازی پمپ ابتدا آن را به آب می اندازند، بعد از اینکه پمپ روشن شد جریان وارد خازن راه اندازی می شود و جریان ابتدایی برای راه اندازی پمپ فراهم می شود، پس از آن این جریان به استاتور منتقل می شود و در مرحله بعد از طریق شفت این انرژی به پروانه ها می رسد، در  قسمت پایین پمپ کف کش پس از عبور از محفظه ی ورودی به وسیله ی پروانه به سمت خروجی با فشار پرتاب می شود.
در روند راه اندازی پمپ کف کش نکاتی وجود دارد که به شرح آن می پردازیم : 

1- کف محفظه ی پمپ کف کش بسته است و آب صرفا از محفظه ورودی  وارد پمپ می شود.
2- پمپ کف کش دو نوع سیستم خنک کاری دارند که با آب یا روغن خنک می شوند، اگر بخواهیم با روغن این پمپ را خنک کنیم درون محفظه آن روغن به کار ریخته می شود ( توسط شرکت سازنده و طراحی شده انجام شده )
3- اگر آب وارد موتور پمپ کف کش شود پمپ خواهد سوخت، برای حل این مشکل در قسمت پایین دور به وسیله ی سیل مکانیکی آب بندی می شود و همچنین سیم برق کف کش در بخش بالایی پمپ نیز با آب بندی در برابر ورود آب محافظت شده.
4- پمپ های  کف کش مانند پمپ لجن کش و پمپ طبقاتی از خانواده ی  پمپ های غرقابی هستند.
5- پمپ کف کش برای انتقال آب صاف، آب همراه با شن و ماسه ی بادی و یا ذرات ریز معلق  مورد استفاده قرار می گیرد و مناسب آب هایی با ذرات درشت نیستند.

در مورد پمپ های کف کش و لجن کش دو فاکتور بسیار مهم مدنظر است. ارتفاعی که این پمپ ها می توانند سیال را انتقال بدهند و دبی یا میزان آب یا سیالی که این پمپ می تواند جابجا کند.

ارتفاع، عامل تعیین کننده تعداد پره های پمپ کف کش است، زمانی که در پمپ کف کش از یک پروانه(ایمپلر/empeller)استفاده شده باشد ماکسیمم تا 30 متر ارتفاع را میتواند برای ما تامین کند.باتوجه به طراحی پمپ در مدل های تک پروانه ارتفاعی که پوشش میدهد 6،5 و 30 متر  خواهد بود.ماکسیمم ارتفاعی که در سایزهای بزرگ پمپ کف کش می توانیم تامین کنیم تا 180 متر(180 متر ستون مایع  ،معادل 18 بار) است.

دبی برحسب مترمکعب در ساعت و یا لیتر در دقیقه استفاده می شود که مترمکعب بر ساعت مرسوم تر است، دبی بر اساس سایز خروجی پمپ تعیین میشود، در نمونه های یک اینچ، یک و یک دوم اینچ و سه اینچ پمپ های کف کش پرمصرف هستند، پمپ 5،4 و 6 اینچ هم جز تولیدات پمپ های کف کش است که کمتر استفاده می شود و فقط در بخش کشاورزی و برای جابجایی آب از آن استفاده می شود، هرچه قطر لوله ی به کار رفته بزرگتر باشد در نتیجه دبی بیشتر شود، معمولا ارتفاع پمپاژ در پمپ کف کش از پمپ شناور کمتر واز پمپ لجنکش بیشتر است .
الکتروموتورهایی که در پمپ کف کش استفاده می شوند نیز اهمیت دارند و موتورهای آن ماکسیمم تا توان 20 اسب بخار در پمپ های کف کش را تامین می کنند که در دبی های بالا از این نوع موتور استفاده میکنیم.  

پمپ کف کش از چه اجزایی تشکیل شده است؟

1-کابل برق کف کش
2-خازن راه انداز ( تکفاز)
3-روتور استاتور
4-شفت
5-پروانه 
6-محفظه ی ورود سیال
7-محفظه ی خروج سیال

پمپ_کفکش


پمپ کف کش چند نوع دارد و کاربرد هرکدام چیست؟

پمپ های کف کش با توجه به جنس در چهار متریال تولید می شوند :
پمپ استنلس استیل که در صنعت غذایی و برای جابجایی آب شرب , شیر , مواد غذایی با ویسکوزیته ی کم و گاهی اوقات برای جابجایی مواد شیمیایی از آن استفاده می شود، پوسته ی این پمپ از جنس استیل است.
پمپ آلومینیومی پرمصرف ترین و متعارف ترین نمونه ی پمپ های کف کش است که قسمت بیرونی آن از آلومینیوم ساخته شده، از این پمپ ها بیشتر در صنایع کشاورزی، صنعت و حتی آب شرب هم استفاده می شود.
پمپ های چدنی در سایزهای بزرگتر طراحی و تولید می شوند، جنس پوسته آن چدنی است، به علت سنگین بودن پمپ اغلب برای جابجایی کم این پمپ مورد استفاده قرار میگیرد، توجه داشته باشید از این پمپ نمیتوان برای جابجایی مواد اسیدی استفاده کرد.
پمپ پلیمری یا پلاستیکی به علت جنسی که دارند بسیار سبک هستند و جابجایی آنها راحت است، در برابر اسید و زنگ زدگی مقامت بالایی دارند از این رو بسیار پرکاربرد در بخش هایی از کشاورزی و مصارف خانگی هستند.

در پمپ های کف کش جنس پروانه به سه صورت پلاستیک(باکالیت)، برنج و استنلس استیل(بدون رنگ) ارائه می شود، توجه داشته باشید همه پمپ ها در اطراف پروانه ی خود باید غرق در آب باشد تا سیستم بدون آب کار نکند و از سوختن سیم پیچ آن جلوگیری شود.

پمپ لجن کش چه خصوصیاتی دارد و در چه مواردی به کار می رود؟

پمپ لجن کش یکی دیگر از پمپ های مستغرق است که کاربردی مشابه پمپ کف کش دارد، زمانی که سیال مورد نظر ذرات ریزی داشته باشد با کف کش امکان انتقال وجود دارد اما در صورت وجود ذرات سنگ درشت، اجسام بزرگتر از شن و مثل اینها دیگر پمپ کف کش کاربردی نیست و از پمپ لجن کش باید استفاده کرد، پمپ لجن کش عموماً در صنایع پالایشگاهی، پزشکی، پتروشیمی، آب و فاضلاب و صنایع دیگری که نیاز به انتقال و پمپاژ لجن دارند، استفاده می‌شود.

پمپ_لجنکش
 

این نوع پمپ‌ها معمولاً دارای خصوصیات زیر هستند :
1. مقاومت در برابر مواد جامد : پمپ لجن کش باید قادر به انتقال مواد جامد و لجنی باشد بدون اینکه مسدود شود یا خراب شود.
2. قدرت مکش بالا : این پمپ‌ها باید قادر به مکش لجن و مواد جامد باشند تا بتوانند آن‌ها را به سیستم فاضلاب یا فرآیند مورد نظر انتقال دهند.

3. مقاومت در برابر شرایط سخت : پمپ لجن کش باید مقاوم در برابر شرایط سخت محیطی مانند ترکیبات شیمیایی، دما و فشار باشد .
4. قابلیت تمیزکاری آسان : برای اینکه پمپ لجن کش به خوبی کار کند، باید قابلیت تمیزکاری و پاکسازی آسان داشته باشد.

تفاوت پمپ کف کش با لجن کش در چیست؟

طراحی و ساختمان پمپ لجن کش و کف کش :
طراحی پمپ لجن کش و کف کش تقریبا مشابه هم است و تفاوت اصلی آن در محفظه ی ورودی می باشد، برای جلوگیری از ورود مواد جامد موجود در سیال یک صافی درپمپ کف کش تعبیه شده است، در پمپ لجن کش علاوه بر صافی ( لجنکش های خردکن دار/grinder)، پروانه خردکن در ورودی پمپ قرار دارد که مواد موجود با قطر و اندازه بزرگ را تکه تکه می کند. پروانه ی پمپ کف کش از نوع بسته و نیمه باز است در حالی که در پمپ های لجن کش از پروانه ی باز استفاده می شود.
ارتفاع آبرسانی متفاوت در پمپ کف کش و لجن کش :
پمپ های کف کش که چند پروانه دارند میزان آبدهی بیشتری نسبت به پمپ های تک پروانه دارند اگر دو پمپ کف کش و لجن کش با سایز دهانه خروجی یکسان را با هم مقایسه کنیم و در نظر بگیریم یکی از اینها دارای تعداد پروانه ی بیشتری است خواهیم دید پمپی که پروانه ی بیشتری دارد توان بالاتر و در نتیجه ارتفاع آبرسانی بیشتری خواهد داشت، این نکته را به یاد داشته باشید در پمپ های لجن کش که کار انتقال فاضلاب را انجام میدهند، ارتفاع آب دهی اهمیت ندارد.
دبی متفاوت در پمپ های کف کش و لجن کش :
پمپ های لجن کش و کف کش با قطرهای دهانه خروجی و توان متفاوت طراحی و عرضه می شوند که این دو فاکتور در دبی موثر است، هرچه قطر دهانه خروجی پمپ بیشتر باشد میزان آب دهی افزایش و ارتفاع آبرسانی کاهش می یابد. اگر یک پمپ کف کش تک پروانه با خروجی 2 اینچ و یک پمپ کف کش با خروجی 3 اینچ که توان برابری دارند را بررسی کنید، پمپ لجن کش به علت داشتن دهانه خروجی بزرگتر، حجم سیال بیشتری را منتقل می کند.
توان موتور در پمپ کف کش و لجن کش :
قدرت پمپ لجن کش نسبت به کفکش بالاتر است و به علت اینکه مواد سنگین تری مانند گل و لای و مواد جامد را منتقل میکند باید قدرت بیشتری داشته باشد. شما می توانید با توجه به نیاز خود نسبت به خرید اقدام نمایید.

 

تفاوت_پمپ_لجنکش_کفکش

کاربرد پمپ های کف کش و لجن کش در صنایع مختلف

پمپ های کف کش و لجن کش که جزئی از انواع پمپ ها (پیشنهاد میشود برای آشنایی با انواع و سایر پمپ ها، مقاله مربوطه را مطالعه نمایید.) هستند، در صنایع مختلف به کار می‌روند. در زیر به برخی از موارد استفاده این پمپ ها اشاره می‌کنیم :

1. صنایع نفت و گاز : در این صنایع برای جمع آوری لجن‌ها و مواد جامد، پمپ های کف کش و لجن کش استفاده می‌شود.

2. صنایع شیمیایی : در این صنایع برای جمع آوری و انتقال مواد شیمیایی، پمپ های کف کش و لجن کش استفاده می‌شود.

3. صنایع غذایی : در این صنایع برای جمع آوری و انتقال مواد غذایی، پمپ های کف کش و لجن کش استفاده می‌شود.

4. صنایع دارویی : در این صنایع برای جمع آوری و انتقال مواد دارویی، پمپ های کف کش و لجن کش استفاده می‌شود.

5. صنایع آب و فاضلاب : در این صنایع برای جمع آوری و انتقال فاضلاب، پمپ های کف کش و لجن کش استفاده می‌شود.

6. صنایع دیگر : پمپ های کف کش و لجن کش در صنایع دیگری مانند صنایع کاغذ، صنایع خودروسازی و... نیز استفاده می‌شوند.

سخن آخر

در این مقاله سعی کردیم پمپ کف کش و لجن کش را بررسی کنیم و کاربردهای مختلف آن در صنایع مختلف را به کامل ترین و ساده ترین شکل خدمت شما توضیح دهیم تا در صورتی که قصد خرید پمپ کف کش و لجن کش را دارید بتوانید از آن استفاده کنید اگر همچنان سوالی در ذهنتان است میتوانید از راه های ارتباطی ما که شامل بخش مشاوره تخصصی سایت تیوان صنعت یا با شماره های ما و یا از طریق چت آنلاین سایت تیوان صنعت در کمترین زمان ممکن با کارشناسان و مشاوران با تجربه ما در ارتباط باشید. ما در تیوان صنعت در تلاشیم تا ضمن تضمین اصالت کالای انتخابی تان، شما عزیزان تجربه خرید بهتر و راحت تر محصول مورد نظرتان را رقم بزنید.
 

لوگو تیوان صنعت

انواع پمپ، موتورژنراتور و الکتروموتور | فروشگاه اینترنتی تیوان صنعت

کارشناسان و مشاوران با تجربه و متعهد فروشگاه اینترنتی تیوان صنعت همواره تلاش در جهت تامین نیازهای شما عزیزان با بهترین کیفیت و مناسب ترین قیمت را داشته و به صورت تمام وقت در خدمت هم میهنان عزیز می باشند. مشتری مداری، ارتقای کیفیت خدمات، ارزش آفرینی و تامین منافع مشتریان از اعتقادات، باورها و اولویت های این مجموعه می باشد. مشاوران این شرکت با فعالیتهای تخصصی در زمینه فروش ادوات خانگی، صنعتی، کشاورزی و ساختمانی در نظر دارند ضمن ارتقاء کیفی خرید آسان طیف وسیعی از محصولات صنعتی را به مصرف کنندگان محترم عرضه نمایند.

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید.

viewBox="0 0 24 24" fill="none" viewBox="0 0 22 22" fill="none"